Friday, July 3, 2009

Кто выдаст кредит старт-аперу

не выдают кредитов банки? а не задуматься ли об этом государству? (вот только процент не указывается)?

как вариант и борьбы с кризисом/безработицей, и стимулированием предприн.активности в странах (но увы и ах - пока только Евросоюза):

из рассылки Еврокомиссии:

"100 млн. євро може бути спрямовано на допомогу у створенні малого бізнесу"

2 липня Європейська Комісія запропонувала створити новий інструмент мікрофінансування для надання мікрокредитів малому бізнесу та людям, які втратили роботу та хочуть почати власний невеликий бізнес.

Інструмент матиме початковий бюджет у 100 млн. євро, з можливістю залучити понад 500 млн. євро через спільну ініціативу з міжнародними фінансовими інституціями, зокрема групою Європейського інвестиційного банку. 

«Економічна криза спричинить втрату 3,5 млн. робочих місць у поточному році в ЄС. А фінансова криза закрила доступ до кредитів тим, хто хотів розпочати або розвивати свій бізнес», – сказав Комісар ЄС з питань занятості та соціальних справ Владімір Шпідла.

Поточний економічній спад розпочався як фінансова криза, спричинена серйозними проблемами з ліквідністю: банки припинили позичати один одному, а також людям на ведення бізнесу та створення робочих місць. Новий інструмент мікрофінансування має на меті допомогти тим, хто в поточній ситуації обмеженого доступу до кредитних ресурсів стикається з труднощами під час пошуку фінансування для початку бізнесу.

Мікрокредит в ЄС означає позику у розмірі до 25 000 євро. Вона розроблена для мікропідприємств, які надають роботу менш ніж 10 людям (це 91% всього європейського бізнесу), а також для безробітних або неактивних людей, які хочуть почати власну справу, проте не мають доступу до традиційних банківських послуг. 99% нових компаній в Європі – це мікрокомпанії або малі підприємства, і третина з них заснована безробітними.

Пропозиція Єврокомісії буде обговорена за процедурою спільного прийняття рішень країнами ЄС на Раді Міністрів та в Європейському Парламенті. Докладніше>

No comments:

Post a Comment